Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Судові рішення, які порушують інтереси держави, оскаржено в апеляційному порядку

Судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури на рішення Вінницького міського суду про визнання дійсним договору купівлі-продажу групи нежитлових приміщень, який не був посвідчений нотаріально, визнання права власності на нежитлові приміщення.

Незаконне рішення виявлено прокуратурою під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Встановлено, що громадяни уклали договір купівлі-продажу нежитлових приміщень у м. Вінниці загальною площею 32 м² вартістю 100 тис. грн, не посвідчивши його нотаріально та не сплативши відповідних обов’язкових платежів до бюджету. Крім того зазначені об’єкти нерухомості не пройшли процедуру державної реєстрації. Попри це суд безпідставно та необґрунтовано визнав такий договір дійсним, завдавши шкоди інтересам держави. 

Вінницьким апеляційним судом підтримано позицію прокуратури та скасовано рішення суду першої інстанції.

Крім того, прокуратурою виявлено 4 рішення Бершадського та Немирівського районних судів, які порушують інтереси держави. Перший визнав право власності на земельну частку (пай) за громадянином, який такого права не мав. Другий визнав права власності за громадянами на земельні ділянки та нерухоме майно за нотаріально не посвідченими договорами купівлі-продажу та без сплати відповідних обов’язкових платежів до бюджету. 

За апеляційними скаргами органів прокуратури Вінницьким апеляційним судом відкрито провадження та наразі триває їх розгляд. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1196