Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно двох чоловіків, які незаконно переправляли осіб через державний кордон України (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області до суду передано обвинувальний акт стосовно двох осіб, які обвинувачуються у сприянні та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинені за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

У ході виконання спеціального слідчого експерименту, санкціонованого прокурором Вінницької обласної прокуратури, у червні цього року на «гарячому» затримано мешканця одного з прикордонних районів Вінницької області, який за платню перевозив трьох чоловіків до таємного місця на березі річки Дністер з метою їх подальшого незаконного переправлення на човні через державний кордон України на територію Республіки Молдова поза пунктом пропуску.

Слідством установлено, що затриманий чоловік раніше працював у Державній прикордонній службі України та володів інформацією про способи та порядок здійснення охорони державного кордону.

Також у ході розслідування здобуто докази причетності до сприяння у незаконному переправленні осіб через кордон ще одного місцевого мешканця, який підшуковував охочих виїхати за межі України поза пунктами пропуску через державний кордон України.

Свої незаконні «послуги» спільники оцінили у 8 000 доларів США.

У разі доведення винуватості обвинувачених у судовому порядку у вчинених кримінальних правопорушеннях їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1113