Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2022

Привласнення 1,2 млн грн бюджетних коштів – прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно другого фігуранта злочину

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, яким за сприяння колишнього керівника Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг привласнено бюджетні кошти, виділені з фонду розвитку водного господарства на закупівлю екскаватора (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2019 році директор ТОВ отримав від керівника БУВР р. Південний Буг 3 млн грн за поставку екскаватора гусеничного, завищивши вартість машини на 1 млн 260 тис. грн. 

Крім того, фігуранти оборудки підписали акти прийому-передачі неіснуючого додаткового обладнання до вказаного екскаватора.

У разі доведення винуватості директора в судовому порядку, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт стосовно колишнього керівника БУВР р. Південний Буг уже перебуває на розгляді суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1377