Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2022

Повідомлено про підозру організованому злочинному угрупованню, члени якого шахрайським шляхом заволоділи коштами мешканців різних регіонів України

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які шляхом обману заволоділи коштами мешканців різних регіонів України на суму понад 129 тисяч гривень (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, члени організованої злочинної групи, відбуваючи покарання в одній з установ виконання покарань Вінниччини, використовуючи наявну у мобільних додатках миттєвого обміну повідомленнями інформацію про анкетні дані потерпілих, по черзі телефонували їм, представляючись працівниками різних структурних підрозділів банківських установ, вводили в оману, повідомляючи про спроби іншими особами здійснення несанкціонованого зняття коштів з їх карткових рахунків та пропонували запобігти цим спробам шляхом зняття і перерахування цих коштів на інші рахунки банку, які насправді були підконтрольні членам злочинного угруповання. 

Введені в оману потерпілі, з метою запобігти цим спробам, зняли 129 тисяч 560 гривень із власних банківських рахунків та перерахували їх на банківські рахунки, підконтрольні членам злочинного угруповання.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1128