Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2022

Прокурором Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно раніше судимого чоловіка, який в умовах воєнного стану ошукав жінку похилого віку на понад 1 млн грн

Прокурором Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно раніше судимого чоловіка, який в умовах воєнного стану вчинив шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства 35-річний чоловік з метою особистого збагачення розробив план заволодіння чужим майном шляхом обману під приводом передачі грошових коштів за непритягнення особи до кримінальної відповідальності. Підозрюваний зателефонував до потерпілої, сказав, що він її син та що скоїв смертельну ДТП. Зловмисник попросив пенсіонерку про грошову допомогу аби уникнути кримінальної відповідальності за злочин.

На таке прохання потерпіла винесла із власного домоволодіння грошові кошти у сумі 33 000 доларів США та 500 євро, що за курсом Національного банку України становить 1 млн 195 тис. 200 грн, які занесла та залишила в обумовленому місці.

Повернувшись додому, потерпіла зателефонувала сину та зрозуміла, що її ошукали.

У разі доведення винуватості обвинуваченого в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1330