Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2022

Здавав позиції ЗСУ ворогові – чоловікові оголошено про підозру та взято під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді 37-річному жителю м. Бахмута Донецької області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний зголосився на співпрацю з представниками російської федерації, пообіцявши надавати ворогові інформацію про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних сил України. Чоловік мав можливість збирати необхідні відомості, оскільки проживав у районі, де ведуться активні бойові дії.

Встановлено, що підозрюваний у липні цього року через месенджери кілька разів надав представникам рф координати розміщення військовослужбовців ЗСУ на Донеччині, з метою забезпечення влучних артилерійських обстрілів ворогом українських позицій. 

Наразі за клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

За вчинення вказаного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 280