Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2022

У власність громад передано 4,4 га землі вартістю понад пів мільйона гривень 

Органами прокуратури Вінниччини систематично вивчається стан законності під час розпорядження земельними ділянками державної та комунальної власності на території області. На виявлені порушення прокуратура реагує відповідними позовами в судовому порядку.  

Так, за сприяння Немирівської окружної прокуратури виконано рішення Липовецького районного суду про визнання незаконним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, витребування земельної ділянки площею 2 га вартістю 250 тис. грн у комунальну власність на території Липовецької громади. Спірну земельну ділянку приватизовано внаслідок повторного використання громадянином права на безоплатне отримання у власність землі для ведення особистого селянського господарства. 

На сьогодні до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про припинення права приватної власності на землю та реєстрацію права комунальної власності за Липовецькою міською радою.

Також рішенням Теплицького районного суду задоволено позов Гайсинської окружної прокуратури в інтересах Теплицької селищної ради про визнання земельної ділянки площею 2,4 га вартістю 290 тис. грн відумерлою спадщиною. 

Відтак вказані громади отримали право розпоряджатися земельними ділянками.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277