Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2022

Прокурор довів у суді винуватість матері у смерті новонародженої дитини

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області визнав обгрунтованими доводи прокурора Хмільницької окружної прокуратури та визнав винуватою 33-річну мешканку Хмільницького району у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, вчинені матір’ю, яка не перебувала в обумовленому пологами стані, стосовно новонародженої дитини,  що спричинило смерть дитини).

Прокурором доведено, що 30 березня 2018 року обвинувачена, знаходячись у місті Хмільнику, маючи можливість звернутися за кваліфікованою, спеціалізованою медичною допомогою до лікарні, за такою допомогою не звернулася, та у приміщенні власної  квартири народила дитину. Після її народження не вжила можливих заходів для надання немовляті необхідної медичної допомоги, чим поставила дитину у небезпечний для життя стан, що спричинило її смерть.  

За результатами розгляду обвинувального акта судом жінку визнано винуватою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення та засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі.
Наразі вирок законної сили не набрав.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1539