Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2022

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру громадянину Республіки Молдова, який сприяв незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ФОТО)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 33-річному громадянину Республіки Молдова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, –  сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів та усунення перешкод, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, вчинене з корисливих мотивів.

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, сприяв незаконному, поза визначеними пунктами пропуску, переправленню 3-х громадян України призовного віку осіб через державний кордон України до Республіки Молдова за грошову винагороду у розмірі 500 доларів США.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

У ході проведення першочергових слідчих дій іноземець був викритий та затриманий правоохоронцями.

Наразі судом задоволено клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1372