Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмові повідомлення про підозру групі осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом психотропної речовини (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру 5 особам, які здійснювали незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 5 мешканців м. Вінниці впродовж травня – червня 2022 року здійснювали незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту, а також незаконний збут на території м. Вінниці психотропної речовини – амфетаміну, однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками правоохоронного органу.

У ході обшуку проведеного на підставі ухвали суду у приміщенні, яке орендується однією із зазначених осіб,

виявлена і вилучена виготовлена психотропна речовина – амфетамін, обладнання та інгредієнти для її виготовлення. Четверо учасників групи затримані безпосередньо під час вчинення зазначеного кримінального правопорушення. Стосовно всіх учасників групи до суду подані клопотання про застосування до них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

          

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1016