Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Прокурором Вінницької обласної прокуратури погоджено письмові повідомлення про підозру членам організованої злочинної групи, які шахрайським шляхом заволоділи коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури та оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру 5 членам організованої злочинної групи, які шляхом обману упродовж 2020 року заволоділи 2,7 млн грн Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, видаючи сторонніх осіб у банках-агентах Фонду як дійсних фізичних вкладників неплатоспроможних банківських установ (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 5 учасників стійкого злочинного об'єднання, володіючи інформацію з Реєстру відшкодування вкладникам для здійснення виплат, підшукували сторонніх осіб, підробляли документи дійсних вкладників, перед якими у банків є фінансові зобов’язання, та за грошову винагороду направляли цих осіб до банків – агентів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, де вони отримували грошові кошти, які призначалися для вкладників.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання за ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 859