Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

1 мільйон гривень – сума шкоди, завданої природі забрудненням земельної ділянки

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Вінницької обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом забруднення земель на території Калинівської ТГ.

Попередньо прокуратурою зібрано достатньо доказів для беззаперечного визнання інженером державного підприємства своєї винуватості в інкримінованому діянні та як наслідок – обвинуваченого притягнуто до передбаченої законом відповідальності.

Другим етапом слідства у вказаному провадженні стало скерування до суду обвинувального акта стосовно директора підприємства, бездіяльність якого створила небезпеку для життя, здоров’я людей та довкілля, а також завдала шкоду навколишньому природному середовищу на суму 1 млн 22 тис. гривень.

Одночасно прокуратурою пред’явлено позови про відшкодування шкоди на вказану суму та заборону діяльності підприємства у зв’язку з відсутністю позитивного висновку з оцінки впливу на довкілля.

Санкція інкримінованих правопорушень передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 924