Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

Керівник обласної прокуратура скоординував діяльність керівників правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності в умовах правового режиму воєнного стану (ФОТО)

Сьогодні керівником Вінницької обласної прокуратури Олександром Бутовичем проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено ефективність взаємодії у сфері протидії злочинності, у тому числі в умовах правового режиму воєнного стану.

У роботі наради взяли участь начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, керівництво Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області, Вінницької митниці, Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку.

Розпочинаючи нараду, керівник обласної прокуратури Олександр Бутович наголосив, що вжиті впродовж 2022

року узгоджені заходи загалом сприяли зниженню рівня злочинності на території області та виконанню правоохоронними органами покладених на них законом функцій в умовах особливого періоду.

Зокрема, на території області обліковано на 30,5% менше кримінальних правопорушень, ніж за аналогічний період минулого року. Зменшення рівня злочинності зафіксовано на території усіх районів області. Рівень злочинності на 10 тис. населення становить 24,3 та є нижчим загальнодержавного (31,6). На 21,2% менше вчинено особливо тяжких злочинів та на 29,7% – тяжких.

Розкриті усі умисні вбивства, вчинені цього року.

Завдяки реалізованим заходам, передусім превентивного характеру, на 35,5% зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми або за їх участі, на 34,5% – особами, які раніше їх вчиняли, на 54,5% – групами осіб та на 36,7% – у стані алкогольного сп’яніння.

За остаточними результатами досудових розслідувань 55,8% скоєних в області кримінальних правопорушень розкрито. У Державі – 32,6%.

Правоохоронні органи протидіють злочинам, пов’язаним зі збройною агресією російської федерації проти України. Обласною прокуратурою до суду передано 10 обвинувальних актів за фактами державної зради, 7 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників, 2 – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.   

Водночас, організація спільної роботи правоохоронних органів щодо протидії злочинності в умовах правового режиму воєнного стану потребує удосконалення та вжиття додаткових заходів до забезпечення правопорядку на території області, виявлення і здійснення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень, зокрема, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України.

Увагу присутніх також звернуто на необхідність активізації роботи з викриття та припинення фактів незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, а також, кримінальних правопорушень, вчинених на державному кордоні.

Не втрачає актуальності викриття кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, корупційних проявів в органах державного нагляду (контролю), правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування.

Учасники наради обмінялися думками, висловили своє бачення щодо шляхів удосконалення діяльності правоохоронних органів області.

За результатами наради визначено спільні узгоджені заходи, спрямовані на підвищення ефективності протидії злочинності в умовах правового режиму воєнного стану.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1386