Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2022

Судові рішення, які порушують інтереси держави, оскаржено прокуратурою в апеляційному порядку 

Завдяки системному моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень органи прокуратури виявляють рішення, постановлені судами не в інтересах держави. 

Так, Немирівською окружною прокуратурою до Вінницького апеляційного суду подано дві апеляційні скарги на рішення районних судів.

Зокрема Липовецький районний суд своїм рішенням безпідставно визнав за громадянином право на земельну частку (пай) площею 5 га вартістю 600 тис. грн на території Турбівської громади Вінницької області, попри те, що «пайовик» не був включений до списку членів колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, сертифіката про право на земельну частку не отримував, відтак права на пай не мав.

Водночас Немирівський районний суд своїм рішенням узаконив перехід до громадянина права на нерухоме майно (житловий будинок із господарськими будівлями та спорудами) без сплати відповідних обов’язкових платежів до бюджету, чим заподіяно шкоду інтересам держави.

Вінницьким апеляційним судом підтримано позицію прокуратури та рішення судів першої інстанції скасовано.

Крім того прокуратурою виявлено рішення Вінницького міського суду, яким договір купівлі-продажу групи нежитлових приміщень, який не був посвідчений нотаріально, визнано дійсним та визнано право власності на нерухоме майно без сплати відповідних обов’язкових платежів до бюджету. Вінницьким апеляційним судом за скаргою прокуратури відкрито провадження. Прокуратура наполягатиме на відновленні порушених інтересів держави. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1292