Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

Ювенальний прокурор обласної прокуратури довів у суді незаконність договору оренди приміщення одного із закладів освіти м. Вінниці, яке використовувалося не за освітнім призначенням

 Вінницька обласна прокуратура у судовому порядку довела незаконність договору оренди приміщення одного із закладів освіти м. Вінниці, укладеного між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях та фізичною особою-підприємцем.

Установлено, що Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях, всупереч ст. 80 Закону України «Про освіту» щодо заборони використання об’єктів та майна державних і комунальних закладів освіти не за освітнім призначенням, надано в оренду фізичній особі-підприємцю приміщення площею 38,2 м2 вартістю 995 тис. грн для розміщення торговельного об’єкту з продажу автотоварів.

Господарським судом Вінницької області позовні вимоги прокурора задоволені у повному обсязі, визнано недійсним договір оренди нерухомого майна, яке перебуває на балансі навчального закладу і є державною власністю,  та зобов’язано фізичну особу-підприємця повернути його навчальному закладу м. Вінниці за актом приймання-передачі.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1135