Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Прокуратурою висунуто обвинувачення чоловікові, який брав участь у терористичних організаціях «ДНР» та «ЛНР»

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 40-річного громадянина України, який обвинувачується в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Встановлено, що уродженець Дніпропетровської області з квітня 2014 року брав активну участь у діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», веденні злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України під час проведення АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей.

У кримінальному провадженні здійснювалося досудове розслідування слідчими слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1219