Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

Начальник пенітенціарного закладу підозрюється у перевищенні службових повноважень, що спричинило збитки державному бюджету на 13 млн гривень (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику однієї з установ виконання покарань Вінницької області у перевищенні службових повноважень, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством установлено, що начальник установи виконання покарань, будучи наділеним організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, грубо порушуючи вимоги Цивільного та Господарського кодексів України, усвідомлюючи настання негативних наслідків для очолюваної ним установи, умисно вчинив дії, які явно виходять за межі наданих йому повноважень. 

Посадовець, не маючи законних підстав, уклав з приватним підприємством договори про спільний обробіток земель державної форми власності, завуалювавши таким чином їх протиправну передачу в оренду, в результаті чого спричинив держустанові шкоду на суму 13,5 млн грн.

Наразі в кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2206