Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2022

Прокурором Вінницької окружної прокуратури погоджено письмове повідомлення про підозру лікарю, який вимагав 15 тис. грн неправомірної вигоди за проведення хірургічного втручання, що фінансується за рахунок держави

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчим слідчого відділу Вінницького районного управління поліції повідомлено про підозру лікарю одного із закладів охорони здоров’я м. Вінниці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 354 КК України, – одержання працівником підприємства, який не є службовою особою, неправомірної вигоди, за вчинення дій з використанням становища, яке займає працівник на підприємстві, в установі чи організації, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

За даними слідства, 59-річний лікар вимагав та отримав неправомірну вигоду від чоловіка у розмірі 15 тис. грн за проведення йому хірургічного втручання, що фінансується за рахунок держави.

Слідчим за погодженням з прокурором до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1420