Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2022

Публічно схвалював збройну агресію росії та дії путіна – прокуратурою вкотре висунуто обвинувачення за проросійську пропаганду

Органи прокуратури спільно зі співробітниками спецслужб області продовжують вживати заходів щодо виявлення та притягнення до відповідальності прихильників так званого «русского мира». 

Цього разу Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно жителя м. Вінниці, який обвинувачується у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що 56-річний громадянин України в соціальній мережі Facebook на своїй сторінці поширював антиукраїнську пропаганду та інформаційні матеріали на підтримку країни-агресора. Обвинувачений публічно схвалював війну росії проти України, виправдовував збройну агресію країни-окупанта, висловлював підтримку президенту російської федерації володимиру путіну. Водночас вінничанин публічно принижував честь та гідність представників чинної державної влади України.

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, раніше до суду передано обвинувальні акти стосовно жителів Вінниччини, які в «Одноклассниках» здійснювали антиукраїнську пропаганду. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1700