Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2022

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно громадянина Республіки Молдова, обвинуваченого в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (Фото)

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 32-річного громадянина Республіки Молдова, який обвинувачується в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, організував незаконне, поза визначеними пунктами пропуску, переправлення осіб через державний кордон України до Республіки Молдова, за грошову винагороду у розмірі 17 000 доларів США.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів.

Узгодивши час та місце незаконного переправлення 3-х громадян України призовного віку через державний кордон та отримавши винагороду, він увечері 16.03.2022 організував їх прибуття до с. Немія Могилів-Подільського району, де на березі річки Дністер знаходився надувний човен з веслами, на якому зазначені особи мали потрапити до Республіки Молдови.

У ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, іноземець був викритий та затриманий правоохоронцями.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1378