Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2022

Житель м. Вінниці з російським громадянством обвинувачується в антиукраїнській пропаганді 

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно громадянина російської федерації, який обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалювання національної ворожнечі та розповсюджування матеріалів, що містять виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що громадянин росії, який тривалий час проживає у м. Вінниці, активно користувався забороненою в Україні соціальною мережею «Одноклассники». У своєму акаунті чоловік поширював текстові, фото- та відеоматеріали антиукраїнського змісту, зокрема із закликами зміни адміністративно-територіального устрою України та чинної влади. Також обвинувачений виправдовував збройну агресію росії проти України.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1382