Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2022

Повернуто у комунальну власність 265 га земель водного фонду (водосховище) вартістю 266 млн грн 

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Господарського суду Вінницької області за позовом прокуратури до приватного підприємства про зобов’язання повернути сільській раді земельну ділянку водного фонду площею 265 га вартістю 266 млн грн.

Йдеться про водосховище у Мурафській територіальній громаді Жмеринського району (Клекотинське водосховище), яке приватне підприємство кілька років використовувало для рибогосподарської діяльності без будь-яких правовстановлюючих документів.

Реагуючи на порушення норм земельного законодавства під час здійснення господарської діяльності, прокуратура у судовому порядку наполягала на поверненні земельної ділянки водного фонду у комунальну власність.

Господарським судом Вінницької області позов прокурора було відхилено, однак Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури, скасувавши своєю постановою оскаржуване рішення та ухваливши нове, яким позов прокуратури повністю задоволено.

Оскільки рішення суду набуло законної сили, прокуратурою наразі вживаються заходи щодо його реального виконання.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1494