Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2022

Схвалював війну росії проти України – у ворожій пропаганді обвинувачується житель Вінниччини 

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно 56-річного жителя Вінницької області, який обвинувачується у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що чоловік активно користувався забороненою в Україні соціальною мережею «Одноклассники», де на своїй сторінці поширював антиукраїнські матеріали. А саме: виправдовував збройну агресію росії проти України, розпочату в 2014 році, прославляв осіб, які ініціювали війну.

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ Вінницької обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1672