Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2022

Судитимуть сімох державних зрадників, які стали на бік ворога, – прокуратурою передано до суду обвинувальні акти 

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальні акти стосовно семи громадян України, які обвинувачуються у державній зраді, а саме – в переході на бік ворога в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111 КК України). 

Встановлено, що особи, які фактично проживають на тимчасово окупованій території України – так званій «ДНР», знаючи про запровадження в Україні воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією росії проти України, у період 24-25.02.2022 стали на облік у військовому комісаріаті так званої «ДНР» у Донецькій області. 

Чоловіки були внесені до особового складу зс рф, отримавши відповідні посади та військові звання, а також – стрілецьку зброю та військову форму зразка зс рф.

Після цього вказані громадяни разом з іншими військовослужбовцями вибули з тимчасово окупованої території Донецької області на підконтрольну Україні територію для участі у бойових діях. 

У ході бойового зіткнення зі Збройними Силами України 13.03.2022 на території Миколаївської області ці особи були захоплені в полон українськими військовими та доставлені до правоохоронних органів.

Зазначені обставини та низка здобутих доказів вказують на умисні діяння, вчинені громадянами України на шкоду її суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області, процесуальне керівництво забезпечував відповідний структурний підрозділ Вінницької обласної прокуратури.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, громадянам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2165