Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2022

Закликав до зміни державного устрою України – прокуратурою повідомлено про підозру жителю м. Києва  

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно зі слідчими СВ УСБУ у Вінницькій області повідомлено про підозру 46-річному жителю м. Києва у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Встановлено, що киянин систематично публікував в інтернет-виданнях матеріали антиукраїнського характеру, які містять заклики до здійснення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України.

За клопотанням прокуратури Вінницьким міським судом щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває слідство. 

Відповідно до санкції статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1987