Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2022

Прокурором Могилів-Подільської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який за підробленими документами про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку хотів виїхати з України

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури підрозділом дізнання Могилів-Подільського РВП ГУНП у Вінницькій області протягом однієї доби завершено розслідування у кримінальному провадженні за фактом використання підроблених офіційних документів.

До суду передано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Слідством установлено, що 56-річний громадянин України з метою ухилення від призову за мобілізацією в одному з мессенджерів знайшов групу в якій пропонували послуги для виїзду з України. Під час переписки за винагороду в розмірі 2000 доларів США домовився отримати підроблене тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії, в яких містяться відомості про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку, які надав працівникам Державної прикордонної служби України під час перетину міжнародного пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач». Особи, які збули підроблені документи встановлюються.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, підозрюваному загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 195