Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2022

За клопотанням прокуратури чоловіка, якого підозрюють у розбійному нападі та зґвалтуванні літньої жінки, взято під варту 

За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури повідомлено про підозру 42-річному жителю Тульчинського району у вчиненні розбійного нападу (ч. 3 ст. 187 КК України) та зґвалтуванні (ч. 1 ст. 152 КК України) 74-річної місцевої жительки.

Слідством установлено, що 11 лютого 2022 року раніше неодноразово судимий чоловік проник до помешкання пенсіонерки, почав її душити та застосовувати фізичну силу з метою отримання грошових коштів. Далі підозрюваний, користуючись безпорадним станом потерпілої, вчинив стосовно неї дії сексуального характеру (зґвалтування). 

Після цього зловмисник зник з місця вчинення злочину, забравши 3 тисячі гривень, що належали потерпілій. 

Після звернення жінки до поліції чоловіка було затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру та 14 лютого Тульчинський районний суд задовольнив клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 979