Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Поліцейські намагалися нажитися на водієві-порушникові – до суду передано обвинувальний акт 

Вінницькою обласною прокуратурою до суду передано обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого районного управління поліції у Вінницькій області та інспектора сектору реагування патрульної поліції. Оперуповноважений обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України), а інспектор ще й у незаконному заволодінні документами (ч. 1 та ч. 3 ст. 357 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що в квітні 2021 року вказані поліцейські зупинили водія автівки за підозрою у керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння. За непритягнення кермувальника до адміністративної відповідальності правоохоронці вимагали в нього 15 тисяч гривень неправомірної вигоди. Аби водій не уникнув «оплати», поліцейські забрали у нього документи на авто та паспорт для виїзду за кордон. 

Через декілька днів правоохоронці зупинили цього самого водія та почали вимагати у нього пред’явити документи на авто, які ж самі раніше вилучили. Вони погрожували чоловікові скласти протокол про вчинення адміністративного правопорушення через відсутність документів, і цього разу відібрали в кермувальника автомобіль та ключі від нього.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки НП України та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2490