Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

Двоє школярів з Вінниці стали переможцями творчого конкурсу «Справедливість очима дітей» (ФОТО)

Десятикласниця Валерія Мазченко та дев’ятикласник Єлисей Гнатовський із м. Вінниці перемогли у конкурсі творчих робіт «Справедливість очима дітей». Його організували з ініціативи Генерального прокурора Ірини Венедіктової до 30-річчя прокуратури України.

Конкурс проводився серед вихованців Міжнародного дитячого центру «Артек» – дітей, які мають статус дитини-сироти, позбавленої батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Учасники писали есеї про те, що таке у їхньому розумінні справедливість, яка вона у сучасному світі і що людям необхідно робити, аби справедливість завжди перемагала. 

«Писалося легко. Твір був написаний за 20 хвилин», – зізнається Єлисей, який зі шкільних предметів найбільше любить літературу, математику та хімію. Хлопець розповів, що в «Артеку» мав змогу навчитися знімати та монтувати відео, відтак не виключає, що свою майбутню професію пов’яже з цією сферою.

«Приємно, що виграла, тим більше, що вперше брала участь у такому конкурсі», – додає Валерія. Дівчина мріє стати музиканткою: донедавна вона навчалася у музичній школі за класом фортепіано, а зараз захоплюється електрогітарою. 

Валерія та Єлисей 22 грудня у Вінницькій обласній прокуратурі отримали дипломи переможців конкурсу та подарунки. Талановитих школярів привітали перший заступник керівника прокуратури Василь Гайворон та заступник керівника Олександр Смуригін. 

«Ми пишаємося, що у нас такі талановиті діти, що із Вінниці у конкурсі аж двоє переможців. Ми бажаємо їм подальших творчих перемог та успіхів», – сказав Олександр Смуригін.

«Наші діти – вони, як-то кажуть, на голову вищі нас. У них кращі можливості, перспективи, вони справжні мрійники і патріоти. Хай їм щастить у всіх починаннях», – побажав Василь Гайворон.

Наостанок начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вікторія Гунько провела дітям невеличку екскурсію по прокуратурі. 

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1955