Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2021

Прокурори Вінниччини завітали з «миколайчиками» до вихованців дитячих закладів (ФОТО)

«Кожна дитина має бути захищеною і мати комфортні умови для проживання, навчання та розвитку», – на цьому наголосив керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович під час візиту до КНП «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки» Вінницької обласної ради 17 грудня. 

Очільник прокуратури та ювенальний прокурор привітали вихованців закладу з днем Святого Миколая та передали малечі «миколайчики» – фототехніку, ігрові матеріали, музичні інструменти, засоби санітарії та гігієни.  

«Я щиро вдячний працівникам закладу за те, що вони так щиро й тепло піклуються про дітей, які з певних причин залишилися без батьківського піклування, яке цим дітям так необхідне. Захист прав дітей цієї категорії – завжди в пріоритеті для прокуратури», – сказав Олександр Бутович. 

На сьогодні у будинку дитини перебувають близько сотні дітей дошкільного віку, які мають статус сироти чи позбавленої батьківського піклування. Їм намагаються знайти всиновлювачів або прийомні родини. 

«Конвенція ООН про права дитини, яку ратифікувала Україна, гарантує право кожній дитині на сім’ю. Ми щиро сподіваємося, що кожна наша дитина знайде свою люблячу родину», – зазначила директорка закладу Надія Андрієвська. 

Цього ж дня прокурори окружних прокуратур Вінниччини відвідали дитячі заклади у районах. Подарунки та привітання до свята отримали вихованці Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, комунальних закладів Жмеринський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, Іванівська спеціальна школа, Мурованокуриловецька загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів, Самгородоцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат. 

Прокурори наголошують, що низка новорічно-різдвяних свят – це не лише веселі події для малечі, а й ще одне нагадування дорослим про відповідальність та необхідність забезпечення щасливого життя дітей.

  

   

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1532