Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2021

На Вінниччині судитимуть чоловіка за зґвалтування неповнолітньої

За процесуального керівництва ювенального прокурора Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 33-річного жителя м. Жмеринки у зґвалтуванні неповнолітньої (ч. 3 ст. 152 КК України).

Досудовим слідством установлено, що раніше судимий за злочини проти власності, а також проти життя та здоров’я особи чоловік,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, запропонував підвезти на скутері знайому 14-річну дівчину з околиці в центр м. Жмеринки. На що вона погодилася. Але, скориставшись довірою неповнолітньої, зловмисник завіз її до території дачного кооперативу та в одному з будинків, долаючи опір, зґвалтував.

Наразі чоловік перебуває під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого відділу Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 363