Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2021

Безпрецедентна боротьба з незаконним розповсюдженням наркотичних засобів триває

За процесуального керівництва Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч.1 ст. 317 КК України.

За даними слідства, житель Барської територіальної громади за місцем свого проживання незаконно вирощував та збував наркотичні речовини.

Під час проведення санкціонованого обшуку у його помешканні виявлено та вилучено 87 рослини канабісу, більше 6 кг готового для вживання канабісу, спеціальне обладнання для його вживання.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

До слова, темпи зростання наркоманії в Україні є одними із найвищих у світі. Щороку вона стає причиною смерті тисячі осіб. Наркотики приносять нещастя не тільки через їх вживання, але й через скоєння подальших кримінальних правопорушень.

З початку року прокуратурою області вжито низку заходів, у тому числі координаційного характеру, з метою підвищення ефективності роботи правоохоронних органів області з протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Як результат, прокурорами до судів області передано 421 обвинувальний акт стосовно 463 осіб у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення у зазначеній сфері, у тому числі стосовно учасників 4 організованих злочинних груп. У ході досудового розслідування у підозрюваних вилучено майже 40 кг наркотичних засобів, у тому числі 32 кг канібасу.

    
Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1921