Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Знищив 15 000 дерев і намагався уникнути відповідальності – за спробу дати хабаря слідчому ДБР на Вінниччині затримано керівника лісгоспу (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури оперативні співробітники Територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Хмельницькому 16 листопада затримали директора одного з лісових господарств Вінниччини на спробі дати хабаря слідчому ДБР.

Посадовець пропонував слідчому 20 тис. грн за «лояльне» розслідування кримінального провадження за фактами привласнення майна та службової недбалості службових осіб лісогосподарського підприємства, яке він очолює. 

Йдеться про знищення близько 15000 дерев на площі понад 50 гектарів, що за попередніми підрахунками спричинило шкоду на більш ніж 130 млн грн. 

Хабародавець очікував, що за «винагороду» співробітник ДБР також повпливає на прокурора, аби той закрив кримінальне провадження. 

До слова, знищивши 50 га лісу (це майже як два центральні парки м. Вінниці), зловмисники завдали невідворотної шкоди довкіллю, і виростити молодий ліс на місці знищеного знадобиться щонайменше 10-15 років.   

Наразі директору лісгоспу готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). 

Прокуратура контролюватиме процес досудового розслідування за обома фактами кримінальних правопорушень. 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2232