Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

Прокуратура запобігла приватизації державної землі сільськогосподарського призначення вартістю 1,3 млн грн в с. Агрономічному

Постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду задоволено апеляційну скаргу Вінницької обласної прокуратури на рішення Вінницького окружного адміністративного суду, яким Агрономічну сільську раду Вінницького району зобов’язано надати фізичній особі дозвіл на розроблення документації із землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки за рахунок земель державної форми власності, які перебували в користуванні організації, підпорядкованої НААН України.

Під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень прокуратурою виявлено незаконне рішення суду, яким сільську раду фактично зобов’язано надати громадянину для будівництва житлового будинку земельну ділянку площею 0,25 га вартістю 1,3 млн грн.

Рішення Вінницького окружного адміністративного суду ухвалено з порушеннями чинного законодавства, оскільки вказана ділянка має цільове призначення для сільськогосподарської діяльності. Крім того, Агрономічна сільська рада не мала повноважень розпоряджатися цією землею, оскільки вона належить до державної форми власності, і її розпорядником є Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

З огляду на те, що Держгеокадастр не оскаржив незаконне рішення суду, то, з метою представництва інтересів держави, апеляційну скаргу подала прокуратура.

За апеляційною скаргою прокурора Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду попередньої інстанції та ухвалив нове, яким відмовив позивачеві у задоволенні позову.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2700