Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2021

Апеляційну скаргу ювенального прокурора задоволено - злочинцям призначено реальну міру покарання без звільнення від відбування покарання з іспитовим строком

За апеляційною скаргою прокурора Вінницької місцевої прокуратури та участі прокурора відділу захисту дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури Вінницьким апеляційним судом переглянуто вирок Вінницького міського суду, яким визнано винуватими та засуджено двох місцевих жителів, один з яких на момент вчинення злочинів був неповнолітнім, за вчинення грабежів та катування особи, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 186 КК України).

Установлено, що зазначені особи пограбували водія маршрутного таксі, а згодом вчинили насильницькі дії над своїм знайомим – катували, глумилися над його честю та гідністю й пограбували юнака.

Вінницьким міським судом обох хлопців визнано винуватими у вчиненні злочинів та неповнолітньому призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі зі звільненням, на підставі ст. ст. 75, 104 КК України, від відбування покарання з іспитовим строком два роки. Його дорослому співучаснику призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком три роки.

Не погодившись із висновком суду першої інстанції, Вінницька місцева прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок та призначити злочинцям реальну міру покарання без звільнення від відбування покарання з іспитовим строком.

Доводи публічного обвинувача та апелянта у справі – ювенального прокурора обласної прокуратури Вінницьким апеляційним судом визнані обґрунтованими: вирок першої інстанції скасовано та ухвалено новий вирок, яким злочинцю, що скоїв злочини будучи неповнолітнім призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, а його співучаснику – у виді 6 років позбавлення волі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2345