Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно голови тендерного комітету, який придбав спецвантажний транспортний засіб за завищеною ціною

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до  суду передано обвинувальний акт стосовно голови тендерного комітету одного із комунальних підприємств Гайсинського району Вінницької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2016 року голова тендерного комітету, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків, за державні кошти придбав спецвантажний транспортний засіб за завищеною ціною, чим спричинив тяжкі наслідки у вигляді заподіяння шкоди комунальному підприємству в розмірі 1 млн 400 тис. грн, що відповідно до примітки 4 ст. 364 КК України у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2563