Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2021

Прокуратура Вінниччини вперше запроваджує практику зобов’язання через суд забудовника знести незаконно зведену багатоповерхівку

Керівництвом Вінницької обласної прокуратури під час публічного інформування громадськості про свою діяльність було анонсовано про запровадження нових методів роботи щодо боротьби з незаконними забудовами у м. Вінниці. Зокрема, вжиття цивільно-правових заходів шляхом заявлення до суду позовів в інтересах Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, який є уповноваженим органом державного контролю у містобудівній сфері, про зобов’язання недобросовісних забудовників власним коштом здійснювати знесення незаконно збудованих об’єктів.

Так, під час вивчення прокуратурою дотримання вимог законодавства, що регулює містобудівну діяльність, було встановлено, що у м. Вінниці фізична особа здійснила незаконне будівництво багатоповерхового багатоквартирного будинку на території, де дозволяється лише малоповерхова садибна забудова. Забудовник почав зведення об’єкта всупереч вимогам містобудівної документації (Генерального плану міста) та з порушенням будівельних норм і правил.

З метою поновлення інтересів держави у сфері містобудування, зокрема щодо забезпечення сталого розвитку території відповідно до Генерального плану м. Вінниці, Вінницька окружна прокуратура подала відповідний позов до суду.

Наразі Вінницький окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі за позовом до забудовника про зобов’язання здійснити знесення об’єкта незавершеного незаконного будівництва – багатоповерхового багатоквартирного будинку.

Прокуратура продовжує роботу на зазначеному напрямі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2705