Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

За втручання прокуратури орендар сплатить до бюджету м. Липовця майже півмільйона гривень за незаконне землекористування

За сприяння Немирівської окружної прокуратури частково виконано рішення Іллінецького районного суду за позовом прокуратури в інтересах Липовецької міської ради про стягнення з фізичної особи до місцевого бюджету безпідставно збережених коштів орендної плати за землю.

Установлено, що у 2014 році громадянин у м. Липовці на підставі договору купівлі-продажу набув право власності на частину комплексу будівель та споруд загальною площею 13,7 тис. кв. м. Зазначене нерухоме майно розміщене на земельній ділянці площею 3,6 га, яка перебуває у комунальній власності Липовецької територіальної громади.

Власник протягом трьох років, не оформивши та не зареєструвавши речове право на земельну ділянку, розташовану під будівлями, здійснював її фактичне використання без правовстановлюючих документів. За цей час він не сплатив до місцевого бюджету 473 тис. гривень орендної плати за землю.  

Оскільки міська рада не зверталася до суду із заявою про стягнення боргу, то, представляючи інтереси держави в особі територіальної громади, відповідний позов до суду направила прокуратура.

Суд задовольнив позовну заяву прокурора, ухваливши стягнути з відповідача зазначену суму безпідставно збережених коштів.

На сьогодні відповідачем до бюджету сплачено половину суми боргу. Прокуратура контролюватиме виконання судового рішення в повному обсязі.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 3043