Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

У Вінницькій обласній прокуратурі відбувся «День донора» (ФОТО)

В умовах епідемії коронавірусу у вітчизняних центрах переливання крові, у тому числі й на Вінниччині, наростає дефіцит її компонентів. Щодня кров потрібна пацієнтам під час хірургічних операцій, для підтримки життя онкохворих, порятунку постраждалих у нещасних випадках тощо.

Розуміючи проблему, керівництво Вінницької обласної прокуратури ініціювало проведення в колективі «Дня донора» та звернулося до Вінницького обласного центру служби крові для організації виїзного заходу. 

Його було організовано 4 листопада у приміщенні прокуратури з дотриманням усіх необхідних санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм. 

Взяти участь у донації виявили бажання понад 30 прокурорів та державних службовців, у тому числі керівник обласної прокуратури Олександр Бутович. Він зауважив, що в період пандемії коронавірусу інші хвороби нікуди не зникли, і пацієнти лікарень потребують постійної допомоги, як-от компонентів крові. 

«Робота прокуратури спрямована на захист прав і свобод людини, в тому числі її життя і здоров'я. Щодня наші співробітники виконують цю роботу, оперуючи буквою Закону. А сьогодні вони продемонстрували свою готовність допомагати суспільству, ще й ставши донорами. Я щиро дякую колегам за свідому громадянську позицію», – сказав Бутович.

Керівник прокуратури подякував спеціалістам центру крові за професійну організацію виїзного заходу та запевнив у подальшій співпраці. 

  
    

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2401