Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

Повідомлено про підозру особі, яка намагалась перемістити до США з приховуванням від митного контролю старовинну ікону, яка є культурною цінністю (ФОТО)

Вінницькою обласною прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснюється слідчим відділом Управління служби безпеки України у Вінницькій області, за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України – закінчений замах на контрабанду культурних цінностей, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Слідством встановлені факти намагання переміщення громадянином України до США з приховуванням від митного контролю старовинної ікони «Святий Христофор Лікійський», виготовленої в Росії у 17-18 столітті, що належить до культурних цінностей.

У зв’язку з викладеним, фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України (санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років).

Досудове розслідування триває, вживаються заходи до оперативного його завершення.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2483