Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

До суду передано обвинувальний акт стосовно організованої групи, члени якої незаконно збували на території м. Вінниці наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби

Вінницькою обласною прокуратурою у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому проводилося слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, до суду передано обвинувальний акт стосовно організатора та 5 членів організованої групи, які незаконно збували на території м. Вінниці наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби (ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що члени організованої групи впродовж червня 2020 – квітня 2021 року здійснювали придбання, зберігання, перевезення наркотичних речовин та сильнодіючих лікарських засобів, які збували на території м. Вінниці шляхом здійснення так званих «закладок».

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам організованої групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1615