Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Прокуратура через суд зобов’язала підприємство сплатити у бюджет м. Хмільника 2 млн грн за незаконне землекористування

Господарський суд Вінницької області задовольнив позов прокуратури в інтересах Хмільницької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати за землю у м. Хмільнику.

Встановлено, що у 2012 році товариство орендувало у Хмільницької міської ради земельну ділянку площею 7,8 га. По завершенні п’ятирічного строку оренди суб’єкт господарювання не уклав із мерією нового договору про продовження оренди землі.

Незважаючи на відсутність правовстановлюючих документів, підприємство протягом трьох років продовжувало фактичне використання земельної ділянки, не сплачуючи при цьому орендної плати.  Через це бюджет міста не отримав 2 млн грн.

Оскільки орендар ігнорував рішення органу місцевого самоврядування і добровільно не відшкодував незаконно збереженні кошти, прокуратура подала до суду відповідну позовну заяву.

Суд ухвалив стягнути з підприємства борг у сумі 2 млн грн до місцевого бюджету. Прокуратура контролюватиме реальне виконання судового рішення.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2021