Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2021

Засуджено чоловіка, який вирізав 268 дерев на суму 1,3 млн грн у заказнику «Дністер»

Могилів-Подільською окружною прокуратурою в суді доведено винуватість 42-річного жителя Мурованокуриловецької територіальної громади у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев, яка спричинила тяжкі наслідки).

У судовому засіданні прокурором доведено, що влітку 2020 року обвинувачений на території лісозахисної смуги та ландшафтного заказника місцевого значення «Дністер» незаконно спиляв 268 дерев. Чоловік не мав лісорубного квитка та діяв з метою отримання наживи від збуту деревини.

Своїми діями зловмисник завдав шкоди державі на суму 1,3 млн грн, що в шістдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та, згідно із законом, є тяжким наслідком.

За результатами розгляду обвинувального акта та наданих прокурором доказів судом чоловіка визнано винуватим, його засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі та відповідно до ст. 75 КК України звільнено від основного покарання з випробуванням, якщо він протягом трьох років іспитового строку не вчинить нового злочину.

Крім цього у кримінальному провадженні, з метою стягнення заподіяної шкоди з обвинуваченого, прокурором до нього пред’явлено цивільний позов. Його судом задоволено повністю та з обвинуваченого в дохід держави стягнуто 1,3 млн грн.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1914