Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2021

Учаснику терористичної організації «ЛНР» повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 КК України – створення терористичної групи чи терористичної організації та ч. 1 ст. 111 КК України - державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній, інформаційній безпеці України: надання іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності в Україні.

За даними слідства громадянин України вступив до терористичної організації «Луганська народна республіка» та упродовж 2014-2016 років сприяв її діяльності та, будучи членом диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації «ЛНР», брав участь у злочинній діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які беруть участь в АТО/ООС, а також співпрацював з представниками ФСБ РФ, з метою отримання відомостей, які можуть зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України та прокурором до суду підготовлено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Досудове розслідування проводиться слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1616