Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

На території Жмеринської громади з недобросовісної оренди буде повернено понад 4 га водойми вартістю 4,3 млн грн

Рішенням Господарського суду Вінницької області задоволено позов Жмеринської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Жмеринської міської ради та Жмеринської районної державної адміністрації до юридичної особи про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду.

Встановлено, що у 2007 році між Жмеринською районною державною адміністрацією та організацією було укладено договір оренди водойми площею 4,3 га орієнтовною вартістю 4,3 млн грн для рибогосподарських потреб на території нинішньої Жмеринської громади строком на 15 років.

Відповідно до умов договору орендар щомісяця зобов’язувався вносити орендну плату за користування ставом. Утім від 2016 року і дотепер організація не здійснювала платежів, заборгувавши надходження до бюджету.

Порушення норм чинного законодавства було виявлено прокуратурою під час вивчення стану додержання вимог водного та земельного законодавства на території Жмеринського району.

Оскільки місцеві органи виконавчої влади з моменту виникнення боргу за користування водоймою не ініціювали заходи щодо розірвання договору оренди спірної земельної ділянки та її повернення, на захист інтересів держави стала прокуратура.

Судом позовну заяву прокурора задоволено, відтак після набуття рішенням законної сили водойму буде повернено у власність територіальної громади.


Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1247