Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2021

34 тис. грн штрафу заплатить житель смт Літина за пропозицію поліцейському 100 доларів США хабаря

Прокурорами Вінницької окружної прокуратури та Вінницької обласної прокуратури в суді доведено винуватість 51-річного жителя смт Літина за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи, будь-якої дії з використанням наданої їй влади).

У суді обвинувачений не визнав свою винуватість у вчиненому та просив його виправдати, але прокурори, зайнявши принципову та наполегливу позицію, довели в судах першої та апеляційної інстанції, що обвинувачений, будучи у службовому кабінеті сектору реагування патрульної поліції, висловив пропозицію та надалі передав поліцейському сектору реагування патрульної поліції №1 Літинського ВП Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США за непритягнення його знайомого до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Літинський районний суд взяв до уваги доводи прокурора та призначив обвинуваченому суворе покарання у виді штрафу в розмірі 34 тис. гривень.

Вінницький апеляційний суд погодився з позицією прокурора-апелянта та залишив апеляційну скаргу захисника обвинуваченого без задоволення, а вирок – без змін.  

 Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1722