Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

За сприяння прокуратури виконано судове рішення про повернення з незаконного володіння 11 га землі вартістю 1,4 млн грн у Могилів-Подільському районі

За сприяння Могилів-Подільської окружної прокуратури виконано рішення Могилів-Подільського міськрайонного суду про визнання незаконним та скасування рішення Серебрійської сільської ради про передачу у власність земельної ділянки.  

Встановлено, що сільська рада, будучи неуповноваженою розпоряджатися державними землями, у 2018 році ухвалила рішення про передачу у власність фізичній особі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 11 га оціночною вартістю 1,4 млн гривень.

Порушення вимог чинного законодавства прокуратурою було виявлено у ході вивчення стану законності під час розпорядження земельними ділянками на території Могилів-Подільського району та незаконне рішення органу місцевого самоврядування оскаржено у суді.

На сьогодні рішення суду, яким оскаржуване рішення сільради визнано незаконним та скасовано, реально виконано – землі повернено у державну власність.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1610