Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

На Вінниччині державного реєстратора підозрюють в отриманні 5 тис. дол. хабаря (ФОТО)

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків начальника відділу центру надання адміністративних послуг однієї з територіальних громад Вінницької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Слідством установлено, що державний реєстратор речових прав на нерухоме майно відділу надання адміністративних послуг селищної ради вимагав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 5000 доларів США за послугу із державної реєстрації договору оренди земельної ділянки площею 35 га.

Під час передачі зазначеної суми грошей посадовця було затримано правоохоронними органами в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти вилучено. 

Надалі чоловікові було оголошено про підозру та прокурором до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1516