Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2021

За процесуального керівництва прокуратури розкрито розбійний напад на ювелірну крамницю у м.Бершаді, вчинений 8 вересня цього року (ФОТО)

Вінницька обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво за фактом вчинення розбійного нападу на ювелірний магазин у м. Бершаді Вінницької області (ч. 3 ст. 187 КК України).

Установлено, що 8 вересня цього року до крамниці з продажу ювелірних виробів у м. Бершаді увірвалися двоє невідомих чоловіків у масках на обличчях. Погрожуючи власниці магазину предметом, схожим на пістолет, зловмисники нанесли жінці удар по голові та надягли на неї кайданки. 

Далі нападники забрали близько двох кілограмів ювелірних виробів та зникли у невідомому напрямку. 

У результаті слідчих та інших процесуальних дій правоохоронці встановили, що до злочину причетні жителі Вінницького району 1975, 1964 та 1961 років народження.

У кримінальному провадженні 23 вересня проведено ряд санкціонованих обшуків, під час яких виявлено два пістолети, дві гранати із запалами, грошові кошти – близько 20 тис. доларів США, 1 тис. євро, 2 тис. польських злотих та 85 тис. гривень, а також кількасот одиниць ювелірних прикрас та каміння. Крім того, вилучено мобільні телефони, сім-карти, флеш-накопичувачі та інші технічні засоби. 

Наразі вживаються заходи для розшуку інших осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину, виконуються слідчі та інші процесуальні дії для встановлення всіх його обставин. 

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

  

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1302