Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2021

Заступник керівника обласної прокуратури провів особистий прийом засуджених у Стрижавській виправній колонії № 81 (ФОТО)

Заступник керівника Вінницької обласної прокуратури Антон Ковальський та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації обласної прокуратури Іван Колб 21 вересня здійснили виїзд до державної установи «Стрижавська виправна колонія (№ 81)» для проведення особистого прийому засуджених.

Під час візиту прокурори оглянули відділення соціально-психологічної служби, де проживають засуджені, їдальню, дисциплінарний ізолятор, а також камери арештного дому, який функціонує при установі. 

Під час спілкування із засудженими Антон Ковальський надав їм роз’яснення щодо їхніх звернень, які стосуються переважно строків та порядку застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання чи заміни невідбутої частини покарання більш м’яким. 

Окрім того, за зверненнями засуджених організовано перевірку з питань законності їх притягнення адміністрацією установи до відповідальності за порушення розпорядку дня, а також – залучення до оплачуваної праці в колонії та повноти її оплати.

Наразі в державній установі «Стрижавська виправна колонія (№ 81)» відбувають покарання 422 чоловіки, засуджені до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі, та 27 чоловіків, які засуджені до покарання у виді арешту. 

Також на території установи функціонує Стрижавська багатопрофільна лікарня № 81 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Вінницькій області, у якій проходять лікування понад 50 засуджених з установ виконання покарань різних областей України.

  

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1752